Glace au four

Till efterrätt blir det en 80-tals klassiker, detta är mammas variant.

Ingredienser (6-8 pers)
Botten:
75 gram smör/margarin
3 dl havregryn
1 msk mjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 1/4 dl socker

Fyllning:
2 paket vaniljglass
I paket bär

Maräng:
3 äggvitor
3/4 dl socker
2-3 msk flagad mandel

Gör så här:
1. Smält matfett, häll i grynen och låt det stå några minuter. Blanda mjöl och bakpulver och blanda det tillsammans med ägg och socker i grynblandningen. Bred ut smeten på ett ugnssäkert fat. Botten bör vara så stor att glasspaketen får plats. Grädda i 175 grader ca 20 minuter. Låt den kallna.

2. När efterrätten ska serveras läggs glassen på botten och täcks av marängsmeten som vispas av äggvitor och socker till hårt skum.

3. Strö på mandel och gratinera glassen i 275 grader i ca 3-4 minuter.


Kommentarer
Postat av: Anna

Tänk vad härligt det var på 80-talet!

2009-02-24 @ 20:51:08
Postat av: Cecilia

Benvärmare, Zenith-diskon, utslitna örhängen, morgonpsalm....visst var det bättre förr!

2009-02-25 @ 14:21:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0