Glace au four
Till efterrätt blir det en 80-tals klassiker, detta är mammas variant.
Ingredienser (6-8 pers)
Botten:
75 gram smör/margarin
3 dl havregryn
1 msk mjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 1/4 dl socker
Fyllning:
2 paket vaniljglass
I paket bär
Maräng:
3 äggvitor
3/4 dl socker
2-3 msk flagad mandel
Gör så här:
1. Smält matfett, häll i grynen och låt det stå några minuter. Blanda mjöl och bakpulver och blanda det tillsammans med ägg och socker i grynblandningen. Bred ut smeten på ett ugnssäkert fat. Botten bör vara så stor att glasspaketen får plats. Grädda i 175 grader ca 20 minuter. Låt den kallna.
2. När efterrätten ska serveras läggs glassen på botten och täcks av marängsmeten som vispas av äggvitor och socker till hårt skum.
3. Strö på mandel och gratinera glassen i 275 grader i ca 3-4 minuter.

Ingredienser (6-8 pers)
Botten:
75 gram smör/margarin
3 dl havregryn
1 msk mjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 1/4 dl socker
Fyllning:
2 paket vaniljglass
I paket bär
Maräng:
3 äggvitor
3/4 dl socker
2-3 msk flagad mandel
Gör så här:
1. Smält matfett, häll i grynen och låt det stå några minuter. Blanda mjöl och bakpulver och blanda det tillsammans med ägg och socker i grynblandningen. Bred ut smeten på ett ugnssäkert fat. Botten bör vara så stor att glasspaketen får plats. Grädda i 175 grader ca 20 minuter. Låt den kallna.
2. När efterrätten ska serveras läggs glassen på botten och täcks av marängsmeten som vispas av äggvitor och socker till hårt skum.
3. Strö på mandel och gratinera glassen i 275 grader i ca 3-4 minuter.

Kommentarer
Postat av: Anna
Tänk vad härligt det var på 80-talet!
Postat av: Cecilia
Benvärmare, Zenith-diskon, utslitna örhängen, morgonpsalm....visst var det bättre förr!
Trackback