Rotfruktspanna med kycklingklubbor och fetaoströra....
...eller sjörövarmat som Alwin kallade det, plötsligt blev han förvandlad till "Jocke med kniven" och åt som en pirat (bara något grisigare än vanligt:)
Detta recept hittade jag i tidningen ICA buffé, låter lite krångligt men var lätt att tillaga (speciellt då Staffan gjorde maten!). Blev ganska mycket över så det blev rester av pannan till middag idag.
Ingredienser (4 portioner)
1 kg kycklingklubbor
1 vitlöksklyfta
1 msk tabasco
2 msk råsocker
Rotfrukter
700 g blandade rotfrukter (t ex kålrot, rotselleri, morötter och palsternackor)
1 sötpotatis (ca 300 g)
6 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
Limejuice (1 lime)
timjan
Fetaoströra
200 g fetaost
1 dl turkisk yougurt
1 apelsin
olivolja
salt & svartpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C. Riv vitlöken och blanda med tabasco, socker, 1/2 msk olja och 1 tsk salt. Lägg kycklingen i en långpanna. Pensla över oljeblandningen.
2. Skala rotfukterna och skär dem i stavar. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Skala schalottenlöken och vitlöken. Krossa vitlöken lätt. Lägg detta bredvid kycklingen i långpannan.
3. Ringla över limejuice och 2 msk olja. Krydda med timjan, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Vänd runt.
4. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
5. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med yoghurten. Riv apelsinskalet fint och pressa juicen. Tillsätt apelsinskalet och ca 1 msk apelsinjuice. Smaka av med peppar. Klicka röran på kycklingen och servera med rotfrukterna