Sandras lätta bröd

Detta bröd är nyttigt och lättbakat. Ingen jäsning krävs och inget klet med utbakning av deg. Sedan jag fick receptet av kompisen Sandra har jag bakat det många gånger. Visst, många ingredienser med det är det värt att köpa. 

Innehåll
8 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl havrekli eller vetekli
1 dl linfrön
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 dl lingonsylt
2 msk ljus sirap
5 dl mild yogurt
Russin, fikon eller annan torkad frukt är gott att lägga i smeten.
(Lite rågkross eller solrosfrön ovanpå innan det ställs in i ugnen.)

Så här gör du
Blanda alla torra ingredienser först i en bunke. Fram med elvisp och degkrokar men går även bra för hand.
Blanda i resten. Vispa runt. Häll den kletiga degen i en smörad och bröad form.
Direkt in i den 175 graders uppvärmda ugnen i ca en timme.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0